Social

Numarul fraudelor cu cardul s-a dublat in primul trimestru al anului

Numarul fraudelor cu carduri comise in Romania s-a dublat in primul trimestru al anului, fata de perioada similara a lui 2007: politistii de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice din IGPR au constatat 112 asemenea infractiuni , cu 54 mai multe decat in primele trei luni ale anului trecut.

Pe langa fraudele cu carduri, romanii s-au dezlantuit si pe Internet, comitand 336 de infractiuni informatice, dintre care 36 de fraude. Evident, este vorba doar despre infractiunile constatate de „politistii cibernetici”, neexistand statistici din sursa independenta.

Cu atata „material” la dispozitie, nu este de mirare ca si numarul romanilor cercetati pentru comiterea acestui gen de infractiuni creste vertiginos, de la 154 in primele trei luni ale lui 2007 la 198 in primul trimestru al acestui an.

Subcomisarul Virgil Spiridon, seful Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice, sustine ca aceste cifre nu indica neaparat ca ne pregatim sa devenim spaima mapamondului la fraude cu cardul sau calculatorul: „Peste tot in lume creste numarul infractiunilor cibernetice, pentru ca se castiga bani foarte usor. Intrusii in retelele informatice sustrag adesea date personale neprotejate referitoare la clientii unor companii. Aceste date permit ulterior infractorilor cibernetici sa isi asume anumite identitati, in mod ilegal, inseland clienti si comercianti din toata lumea cu milioane de dolari”.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea