Social

#copii #lege #scadere #adoptii #date

Numarul adoptiilor in Romania a scazut alarmant

Modificarea Legii adoptiilor in aprilie 2012 a dus la o scadere drastica a numarului de adoptii in Romania, de accea reprezentantii Asociatiei SOS Infertilitatea spun ca este nevoie de o noua schimbare in sistem.

Potrivit datelor comunicate de Oficiul Roman pentru Adoptii, inca de la intrarea in vigoare a noii legi a adoptiilor, in aprilie 2012, au fost solicitate 999 de decizii pentru deschiderea de proceduri de adoptie, dar 221 dintre acestea au fost depuse pe rolul instantelor inainte de aceasta data.

Astfel, numarul copiilor declarati adoptabili in 2012 a fost de 778, dupa aceasta modificare a actului normativ.

Fata de anii anteriori, acest numar arata o scadere drastica a adoptiilor. In 2009 au fost declarati adoptabili 1.730 de copii, in 2010 , 1.921 de copii, iar in 2011 au fost declarati adoptabili 1.736 de copii.

Pe de alta parte, presedintele Oficiului Roman de Adoptii, Bogdan Panait, sustine ca aceasta scadere nu este una drastica, deoarece datele nu sunt inca finale pentru anul 2012 si ca acestea vor fi disponibile abia la sfarsitul lui 2013.


Sursa foto: www.monitorulvn.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea