Social

Numai slugile stau capra

Intr-o tara in care primul fulg de nea da peste cap toata administratia comunitara , un summit precum cel de la inceputul lunii viitoare rasuna ca trambitele apocalipsei. Summitul a luat mintile fortelor de securitate. Depasite de situatie, covarsite numeric, strivite organizatoric, invinse institutional si doborate managerial, fortele au inceput sa faca ce stiu ele cel mai bine: sa se comporte cu propriul popor ca si cu un dusman care ne-a invadat peste noapte.

Au mai facut-o in decembrie 1989, in ianuarie, februarie si iunie 1990 sau in septembrie 1991. Politia a redevenit militie, iar SRI se pregateste de zor sa redevina Securitate.

In rapoartele sale, SRI se lauda ca a luat toate masurile ca miscarea anarhista sa nu atinga masa critica ce ar putea aprinde scanteia unor violente de strada in perioada summitului.

Ceea ce suna ca potentare este de fapt o capotare in fata realitatii: anarhismul ar exista daca ar avea adepti, dar se multumeste cu cateva grupuri informale incremenite in proiect, din cauza impotentei organizatorice si intelectuale a liderilor lor de opinie.

Or, daca ditamai generalii acorda atata importanta unor impotenti, bag sama ca impotenta institutionala a sistemului sigurantei a atins ea insasi masa critica.

 

Continuarea in Gardianul 

 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea