Social

#depresie #depresie severa #depresie imbatranire #imbatranire precoce

Nu te mai lasa napadit de griji: depresia te poate imbatrani cu pana la 10 ani

Persoanele care sunt mereu ingrijorate si care cad in depresie imbatranesc mult mai repede, arata un studiu recent realizat de oamenii de stiinta din Olanda si SUA.

Expertii sustin ca oamenii care sufera de depresie severa timp de 2 ani imbatranesc cu 7 pana la 10 ani fata de semnii lor sanatosi.

In cazul depresiei severe, aceasta nu afecteaza doar functiile creierului, ci si corpul la nivel celular, grabind procesele imbatranirii, conform oamenilor de stiinta.

Cercetatorii au descoperit ca participantii la studiu care au fost diagnosticati cu depresie in forma severa aveau telomeri mai scurti decat subiectii sanatosi, potrivit LA Times.

Telomerul este o regiune de ADN repetitiv care se afla la capatul fiecarui cromozom din celula. Astfel, de ficare data cand celula se divide, telomerii devin mai scurti, in final ajungand sa fie atat de mici incat celula sa inceapa sa se inchida, potrivit realitatea.net.

Sursa foto: sociopathworld.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea