Social

#donatori de sange #donatori #tichete de masa #reglementari # reduceri la transport

Nu se vor ma da tichete de masa sau bani pentru donatiile de sange

Persoanele care doneaza sange nu vor mai primi tichete de masa, bani ori reduceri la transportul in comun, in urma unei reglementari a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Astfel, donatiile de sange se vor face doar pe baza de voluntariat, deoarece Organizatia Mondiala a Sanatatii a cerut tuturor statelor membre ale Uniunii Europene ca, pana in anul 2020, sa fie introdus un sistem de donare de sange fara recompense.

Aceasta masura a fost ceruta deoarece majoritatea persoanelor care doneaza sange fac acest lucru pentru bani si isi neglijeaza sanatatea.

Noua reglementare ar putea afecta insa grav numarul donatorilor de sange din Romania, mai ales ca in tara noastra au mai fost facute astfel de demersuri si o mica parte din populatie a facut donatii de sange din proprie initiativa.

In Romania, doar 1,7% din cetateni doneaza sange, in timp de in tari precum Danemarca, Anglia sau Olanda, procentul este de aproximativ 10%.

Sursa foto: imparte.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea