Social

#pandemie de coronavirus #coronavirus #romania

"Nu e momentul sa ne relaxam"! Cand a avut loc varful pandemiei in Romania

Pericolul pandemiei de coronavirus nu a trecut in Romania, dar mai ales la nivel global. Desi numarul de cazuri noi, in Romania, a fost in scadere, in ultimele zile acestea au avut din nou o tendinta ascendenta, depasind 200 de cazuri pe zi.

 

″In opinia mea, trebuie pastrata o parghie administrativa care sa poata sa faca fata unei urgente de sanatate publica. Noi ne gasim intr-o situatie de urgenta publica la nivel global, iar in Romania, cu siguranta, nu putem spune ca am incheiat problema legata de pandemia cu noul coronavirus. Nu ar trebui sa politizam in niciun fel partea de sanatate publica, dar, pana la urma, trebuie sa existe o decizie politica asumata de cei care au aceasta responsabilitate.”, declara Alexandru Rafila, expert OMS, potrivit stirileprotv.ro.

Cand a fost varful pandemiei de coronavirus in Romania

“Vrem sa va dam o veste buna. Noi demult am depasit punctul de varf al imbolnavirii. Dupa calculele existente, in 29 aprilie s-a atins varful, 7.000 si ceva de bolnavi activi, iar acuma am scazut de la 7.000 si vreo 700, la vreo 4.300 de bolnavi activi., a declarat Catalin Zamfir, director Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea