Social

#parc #bucuresti #roman #om

Nu calcati iarba in grupuri mai mari de cinci persoane!

La Bucuresti se poarta razgandirile, inclusiv in ce priveste statul in parc . Primaria Capitalei a decis ca oamenii vor avea acces pe iarba doar intr-un anume perimetru, indicat printr-un panou special amenajat, desi in urma cu aproximativ trei luni primarul Oprescu spunea cei care merg in parc vor putea sta nestingheriti pe iarba, atat timp cat nu o rup.

Noile prevederi din hotararea de consiliu prin care se reglementeaza accesul in parcuri si sanctiunile aplicate celor care incalca aceste reguli spun ca activitatile care implica prezenta a mai mult de cinci persoane in acelasi perimetru sunt interzise.

Astfel, alergatul sau jocurile de grup devin pasibile de amenzi, care se plaseaza in intervalul 350 - 1.000 de lei, dupa cum noteaza Evenimentul Zilei. Reprezentantii municipalitatii sustin ca au luat aceasta decizie deoarece “si la cinci persoane pagubele care s-ar putea produce spatiului verde sunt destul de mari”.  

La sfarsitul lunii aprilie, primarul general, Sorin Oprescu spunea ca le va permite celor care merg in parcuri sa stea pe iarba, atata timp cat nu vor rupe iarba, asa cum nota Gandul. El anunta atunci ca accesul bicicletelor si rolelor in parcuri nu va fi in totalitate interzis, insa este mai bine, pentru siguranta celor care circula “pe jos”, ca cei care circula pe doua roti sa aiba acces restrans. “In schimb chiar imi doresc sa vad oameni ca stau pe iarba in parc. Partea cu nu calcati iarba mi s-a parut mereu o idiotenie”, spunea atunci Oprescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea