Social

# instalare repartitoare #repartitoare #romani #amenzi

Nu ai REPARTITOARE? Risti AMENZI USTURATOARE! Pana cand mai ai timp sa le instalezi

Vesti crunte pentru romani inainte de sosirea iernii. Toata lumea trebuie sa-si instaleze repartitoare. Daca esti prins fara repartitoare risti amenzi de pana la 1.000 de lei.

Clientii Termoenergetica au inceput sa primeasca notificari ca pana pe 31 decembrie trebuie sa aiba instalate repartitoare. Cei care nu se supun risca amenzi usturatoare!

500.000 de apartamente din Bucuresti  nu au repartitoare

Eugen Berceanu, administrator de bloc, a vorbit, vineri, in exclusivitate la Antena 3, despre decizia luata de guvernanti.

"Un repartitor costa intre 100 si 200 de lei, in medie. 80% din scara de bloc trebuie sa isi puna repartitoare ca sa fie fezabil si pentru firmele de repartitoare. Ele se vor citi prin radio si vor constata cat agent termic si cata caldura se consuma in fiecare apartament. Din principiu, din parerea mea, acest lucru este bun, dar s-a grabit Guvernul sa obige persoanele critice din apartamentele care sunt incalzite cu agent termic sa dea un termen foarte scurt, de 4 luni de zile. Cred ca nici teoretic, nici practic nu se se poate realiza acest lucru in Bucuresti, unde sunt in jur de 500.000 de apartamente fara repartitoare.

In Bucuresti sunt cele mai multe apartamente fara repartitoare si nu cred ca au un stoc firmele atatea repartitoare, pentru ca fiecare apartament are un minim de trei repartitoare, trei calorifere. Asta inseamna un milion si ceva de bucati", a precizat Eugen Berceanu, administrator de bloc.

Ce amenzi risti daca nu ai repartitoare 

Fiecare repartitor instalat in casa costa intre 70 si 100 de lei. Cei care nu isi instaleaza repartitoare pot plati amenzi cuprinse intre 500 si 1.000 de lei. 

"Amenzile sunt intre 500 si 1.000 de lei. Sa vedem acum daca se vor aplica si daca lumea va accelera acest proces de montare a repartitoarelor", a adaugat Eugen Berceanu pentru sursa citata.

In plus, pana in 2027, in blocuri trebuie sa fie numai contoare si repartitoare pentru caldura cu citire la distanta. Prin urmare, cei care au repartitoare vechi, cu citire in casa, vor fi nevoiti sa le schimbe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea