Social

Noutati la Editura RAO

Emotie, aventura, tradari si mistere, dragoste inselata si jocuri ale mintii – in cele mai noi titluri aparute la Editura RAO.

In aceasta primavara, toti iubitorii de fantasy se pot imbogati cu o carte de colectie : Abarat, primul volum din seria Cartile Abaratului, scrisa de Clive Barker, e deja in librarii. Clive Barker este scenarist, producator de film, regizor si – mai ales – autorul a peste 20 de bestselleruri – romane horror pentru adulti si carti fantasy pentru copii. Barker a scris in 2002 primul volum din cele cinci planuite sa faca parte din „Cartile Abaratului”.

Al doilea volum a aparut in 2004, iar autorul lucreaza acum la a treia carte.  Autorul a muncit timp de patru ani la peste 300 de picturi in ulei care sa dea viata lumii Abaratului. Regatul fantastic e populat cu gandaci mecanici, oameni facuti din noroi, molii uriase, iar toate acestea „apar” in cele peste 100 de ilustratii cuprinse in primul volum. Seria urmareste aventurile lui Candy, o adolescenta de 16 ani care locuieste in cel mai plictisitor loc de pe Pamant, Chickentown, Minnesota. Ea trece intr-o zi, traversand o campie, in Abarat. Regatul fantastic e format din 25 de insule, fiecare reprezentand o ora a zilei – plus o ora misterioasa. Candy afla repede ca a ajuns acolo dintr-un motiv foarte serios si incepe o aventura care-i va schimba viata.

Barker combina conventiile fantasy-ului traditional cu modernitatea, reusind personaje ciudate, un peisaj fabulos si o mitologie credibila. Povestea pe mai multe planuri  te duce cu gandul nu doar la Oz, Tara Minunilor sau Narnia, ci aminteste si de <<Minunata lume noua>> a lui Huxley.” – American Library Association. 

Amurg, de Stephenie MeyerAmurg, de Stephenie Meyer, e cartea in care se vor regasi toti adolescentii, desi principala problema a celor doi protagonisti e...neobisnuita.

 

Isabella Swan nu are parte de prea multa distractie de cand s-a mutat din insorita Arizona in Forks, un orasel in care ploua mai tot timpul. Dar viata ei ia o intorsatura total neasteptata cand Bella se indragosteste de chipesul si misteriosul Edward Cullen, despre care colegii spun ca ar fi... vampir! Edward este la randul lui atras de Bella, dar si de mirosul sangelui ei, asa ca fiecare apropiere de iubita lui e in acelasi timp o placere si un chin teribil: daca Edward isi pierde capul un moment, Bella isi pierde viata. Romanul de debut al lui Stephenie Meyer, Amurg, a consacrat-o drept « cel mai promitator tanar autor al anului 2005 » (Publishers Weekly).

  

Viata invizibilaJuan Manuel de Prada, autorul cartii Pasarici, e din nou la RAO cu Viata invizibila. Considerat de cei de la The New Yorker drept unul dintre cei mai promitatori sase scriitori din Europa, de Prada ofera cititorilor o carte de o frumusete brutala, un roman despre chinurile provocate de sentimentele de vinovatie, despre geografia neobisnuita a nebuniei.

 

Scriitorului Alejandro Losada nici prin cap nu ii trecea ca viata lui urma sa fie rasturnata cu susul in jos. Cu putin timp inainte de nunta el pleaca intr-o calatorie la Chicago, unde o va cunoaste pe Elena, o tanara innebunita de o dezamagire in dragoste, si pe Tom Chambers, care ii va dezvalui viata tumultuoasa a unei starlete sexy a anilor 1950.

 

Alejandro se transforma astfel in pastratorul a doua secrete: pe de-o parte slabiciunea sa, care il facuse sa-i ofere Elenei ceva mai mult decat consolare, pe de alta parte, niste benzi de magnetofon in care batrana Fanny dezvaluie pasaje zguduitoare ale biografiei ei. Intors la Madrid, Alejandro incearca sa pastreze secretele acestor zone ale vietii invizibile ce i se dezvaluisera la Chicago. Dar viata invizibila incepe sa-i contamineze existenta ce se conturase pana atunci invulnerabila si fericita. 

 

Pot merge si singur si alte povestiri de dragosteDespre cateva dintre legaturile care pot aparea intre doi oameni scrie si Adolf Muschg in Pot merge si singur si alte povestiri de dragoste. Nu e o carte despre relatiile romantice si fericite, ci despre dependenta si lipsa de libertate ce se pot naste intre partenerii de viata, despre distantarea voita si intimitatea rauvoitoare a iubirii. Dar povestile acestei carti sunt totusi istorii despre intelegere si intelepciune, care ilustreaza o impacare cu viata si cu soarta.

 

Pentru iubitorii de istorie literara si de jocuri ale mintii, Supa lui Kafka de Mark Crick e festinul perfect. Daca v-ati intrebat vreodata cum ar fi sa luati masa cu Franz Kafka, cu Jane Austen sau cu Raymond Chandler, aceasta este ocazia cea mai buna pentru a capata un raspuns. Ventrilocul literar Mark Crick prezinta paisprezece retete cu vocea unor scriitori celebri, de la Homer la Irvine Welsh. Garantand incantarea iubitorilor de mancare, dar si pe cea a iubitorilor de carti, aceste pastise va vor acapara atentia si va vor asigura distractia in bucatarie, astfel incat veti regreta cand va vor sosi oaspetii.

 

Cea mai recenta apritie in Biblioteca william faulkner e tot pentru iubitorii istoriei literare: Nuvele regasite e o premiera absoluta pentru cititorii romani ai autorului american. Inainte de a fi adunate intr-un volum unitar, nuvelele incluse in prezenta antologie aparusera separat, in diverse reviste literare din SUA - multe dintre ele, chiar dupa respingeri repetate - ca pot-boilers, adica texte literare compuse si publicate in scopul (fatalmente prozaic) al subzistentei autorului.

Chiar si asa, menite - aparent - unei destinatii pur comerciale, povestirile poarta marca perfectionismului si a virtuozitatii celui mai important scriitor american. Nuvelele, sensibil modificate ulterior, vor fi incorporate de Faulkner in volume precum Neinfrantii, Catunul sau Pogoara-te, Moise!  

Focul salbatic Nelson DeMilleChirurgul, Focul salbatic si Conspiratia din Berlin sunt cartile pe care Editura RAO le propune dependentilor de aventura. Tess Gerritsen povesteste in Chirurgul despre maniacul care patrunde noaptea in case si intra in tacere in dormitoare, in vreme ce femeile dorm nestiind ce orori le asteapta.

 

Precizia tehnicilor criminalului sugereaza ca este un medicinist nebun, numit de ziarele din Boston „Chirurgul”. Singura arma a politistilor este victima unei tentative de crima aproape identice: cu doi ani in urma, dr. Catherine Cordell s-a luptat si si-a ucis atacatorul inainte sa poata duce la capat crima. Acum, acest nou criminal recreeaza cu o acuratete inspaimanatoare detaliile chinului prin care a trecut Cordell insasi.

 

Fiecare crima noua pare sa o tachineze pe ea, sa-l apropie si mai mult de ea, de la spital pana la ea acasa. Singura ei alinare este detectivul Thomas Moore, cel care scupa de acest caz.Cartile lui Tess Gerritsen, o specialista a genului, au fost traduse in 31 de limbi. 

Conspiratia din BerlinTensiunea se acumuleaza si in paginile Conspiratiei din Berlin, de Tom Gabbay. Berlin, iunie 1963. Fostul agent CIA Jack Teller primeste un telefon  in urma caruia este trimis in Berlin pentru a se intalni cu un  agent est german  care detine o informatie de o importanta covarsitoare.

Asa afla ca se pune la cale nici mai mult nici mai putin  decat asasinarea presedintelui american John F. Kennedy in cursul  vizitei lui la Berlin, in vreme ce va tine istoricul discurs de la Zidul Berlinului. Dar nimeni nu pare sa ia amenintarea in serios  si  lucrurile iau o intorsatura urata, caci totul pare suspect. Misiunea lui: sa opreasca asasinatul, asta desigur daca va ramane in viata.  Poate face acest lucru doar daca nu uita doua reguli de aur ale spionajului: tradarea  e la ordinea zilei si nimeni nu este cine pare a fi.

O data istorica sta si la baza cartii Focul salbatic, de Nelson DeMille. Printre membrii Clubului Custer Hill se numara unii dintre cei mai puternici oameni de afaceri, militari si oficiali guvernamentali din SUA.

Aparent, clubul este un loc de relaxare intre prieteni. Insa intr-un weekend de toamna, comitetul executiv al clubului se intruneste sa discute despre tragedia din 11 Septembrie – si sa finalizeze un plan de razbunare, cunoscut numai sub numele de cod “Focul Salbatic”. In acelasi weekend, un membru al Brigazii Antiteroriste este gasit mort. Curand, detectivul John Corey si  sotia sa, agentul FBI Kate Mayfield trebuie sa dea la iveala un complot care incepe la Clubul Custer Hill si implica unele dintre cele mai importante orase americane aflate in vizorul unui dispozitiv nuclear.  Corey si Mayfield sunt singurii care pot opri declansarea armei si dezlantuirea haosului mondial.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea