Social

#pedepse blande #coruptie #ministerul justitiei #cod penal #tribunal

Noul Cod Penal, mai bland cu coruptia

Noul Cod penal propus de ministerul justitiei este criticat de mai multe ONG -uri deoarece reduce drastic limitele de pedeapsa maxima si minima ale infractiunilor de coruptie.

Initiativa pentru o Justitie Cura­ta (IJC) a criticat duminica proiectul nou­lui Cod penal adoptat de Mi­niste­ rul Justitiei. In ciuda cri­ti­ci­lor formulate de Comisia Eu­ro­peana la adresa pedepselor blande aplicate de in­stantele romanesti pentru faptele de coruptie, limitele pedepselor urmeaza sa fie mult reduse, informeaza Evenimentul Zilei.

"Limitele de pedeapsa pentru lua­rea de mita scad, de la 3-12 ani in Co­dul actual, la 2-7 ani (pentru medici si profesori sunt reduse la jumatate) in proiect, iar pentru traficul de in­fluenta si cumpararea de influenta scad de la 2-10 ani la 1-5 ani", se ara­ta intr-un comunicat al IJC.

Ministe­rul Justitiei motiveaza aceasta re­ducere chiar prin practica instan­te­lor romanesti, care prefera sa dea pe­depse minime, cel mai adesea cu suspendare, pentru faptele de coruptie. Noul act normativ prevede o sanc­tionare mai drastica a recidivei sau a pluralitatii de in­fractiuni.

Din cei 97 de condamnati definitiv in 2008 pentru fapte de coruptie, doar 28 au fost condamnati la inchisoare cu executare, cu pedepse intre 1 an si 5 ani, si intr-un singur caz la 9 ani de in­chi­soare, se arata in Bilantul DNA.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.