Social

#cod #procedura #civila #aprobare #guvern

Noul Cod de Procedura Civila a fost aprobat de Guvern

Proiectul noului cod de procedura civila elaborat de Ministerul Justitiei a fost aprobat de Guvern in vederea armonizarii, modernizarii si aplicarii unitare a legislatiei romanesti.

Potrivit Ministerului Justitiei, noul cod de procedura Civila are ca scop crearea unui cadru legislativ modern, care sa raspunda pe deplin imperativelor functionarii unei justitii moderne, adaptate asteptarilor sociale, precum si necesitatii cresterii calitatii acestui serviciu public, se arata intr-un comunicat transmis, luni, Ziare.com.

Proiectul mai are in vedere eliminarea deficientelor care au condus, in multe cazuri, la hotarari ale CEDO de condamnare a Romaniei, atat pentru solutii judecatoresti principial gresite, cat si pentru prejudicii cauzate de durata excesiva a procedurilor judiciare ori pentru lipsa de previzibilitate rezultata din inconsecventa jurisprudentei nationale.

Printre masurile continute de proiect se numara reglementarea, in mod expres, a principiilor fundamentale ale procesului civil, astfel incat sa conduca atat la apropierea justitiei de cetatean, cat si la o justitie previzibila prin unitatea solutiilor jurisprudentiale.

In cadrul procedurii contencioase, proiectul isi propune conceperea unor solutii legislative inovatoare, in vederea solutionarii cauzelor intr-un termen optim si previzibil . De asemenea, s-a avut in vedere tehnicizarea procedurii desfasurate in fata instantei de judecata, care sa conduca, pe cat posibil, si la eliminarea interpretarilor jurisprudentiale contradictorii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea