Social

#zona verde # coronavirus romania #coronavirus #carantina #calatorii

Noua zona verde! Daca vii din aceste tari nu mai stai in carantina!

Noi tari au fost adaugate in lista tarilor din zona verde de coronavirus, informeaza Institutul National de Sanatate Publica (INSP). De la 1 iulie, persoanele care se intorc din aceste tari nu vor mai fi nevoite sa stea in carantina.

Conform acestei liste, persoanele asimptomatice care vin in Romania din statele din zona verde sunt exceptate de la masura carantinarii.

Se va putea circula liber in tari precum: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Confederatia Elvetiana, Estonia, Finlanda, Franta metropolitana (teritoriul european al Frantei), Germania (cu exceptia districtului Kreis Gutersloh care este zona galbena), Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia si Ungaria.

Persoanele care vin in tara din alte zone, decat cele enumerate mai sus, trebuie sa intre in izolare la domiciliu timp de 14 zile. De asemena, izolarea se aplica tuturor celor care traiesc la aceeasi adresa.

Totodata, pe baza criteriilor si conditiilor stabilite in recomandarea Consiliului UE, de la 1 iulie, statele membre ar trebui sa ridice restrictiile de calatorie la granitele externe pentru rezidentii urmatoarelor tari terte:

- Algeria
- Australia
- Canada
- Georgia
- Japonia
- Muntenegru
- Maroc
- Noua Zeelanda
- Rwanda
- Serbia
- Corea de Sud
- Tailanda
- Tunisia
- Uruguay
- China, care trebuie sa confirme ca poate primi cetateni ai Uniunii Europene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea