Social

#tulpina britanica #coronavirus

Noua tulpina britanica circula in jumatate din judetele tarii

Noua tulpina descoperita in Marea Britanie circula deja in jumatate din judetele tarii, a anuntat Institutul National de Sanatate Publica. 

"Sunt necesare eforturi conjugate pentru realizarea secvenţierilor şi comunicarea rezultatelor la DSP şi CNSCBT cât mai curând după finalizarea investigaţiilor de laborator, în vederea realizării rapide a anchetelor epidemiologice şi a instituirii măsurilor necesare faţă de cazuri şi contacţi, având în vedere transmisibilitatea crescută a acestei variante şi, conform ultimelor evidenţe sosite din Marea Britanie, severitatea mai mare a bolii pe care o generează la vârstnici", a evidenţiat INSP.

Până în prezent, în acest an, au fost comunicate la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) 499 de secvenţieri finalizate în săptămânile 53/2020 - 07/2021, respectiv până la data de 21 februarie 2021 inclusiv, dintre care 136 au fost confirmate cu VOC 202012/01 (linia genetică B.1.1.7).

Sursa: digi24.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea