Social

Noua decenii de la 27 martie 1918

Joi, 27 martie 2008, orele 10.30, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti), va avea loc, sub inaltul patronaj al Presedintelui Romaniei, vernisajul expozitiei 27 martie 1918 . Arhivele Unirii. Expozitia va fi urmata de lucrarile simpozionului Prima Reintregire - 27 martie 1918: Unirea Basarabiei cu Romania.

Evenimentele sunt organizate de Institutul Cultural Roman in parteneriat cu Arhivele Nationale ale Romaniei, Directia Arhive Diplomatice din cadrul Ministerul Afacerilor Externe si Institutul Diplomatic Roman.

Expozitia cuprinde documente legate de hotararea adoptata la 27 martie 1918, la Chisinau, de Sfatul Tarii, aflate in Fondul "Presedintiei Consiliului de Ministri din anii 1918 si 1919": Actul Unirii din 27 martie 1918, Legea asupra unirii Basarabiei cu Vechiul Regat al Romaniei din 9 aprilie 1918, Decrete privind organizarea Basarabiei. De asemenea, in cadrul expozitiei vor fi prezentate fotografii-document (din Fototeca Arhivelor Nationale) care infatiseaza personalitati basarabene, membri ai familiei regale, ministri ai Guvernului roman, precum si articole din presa vremii.

Simpozionul va fi moderat de prof. dr. Vlad Nistor, director general al Institului Diplomatic Roman si de conf. dr. Radu Carp, de la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti. Vor participa istorici din Romania si Republica Moldova.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea