Social

#salariu #eurodeputat #europarlamentar #indemnizatie #decont #euro

Noii eurodeputati vor avea salariu de 5000 de euro

5000 de euro – acesta este salariul pe care il vor avea viitorii europarlamentari romani , care vor fi alesi in iunie. Aceasta suma este de aproape patru ori mai mare decat cea primita de deputatii europeni care isi incheie mandatul acum, care aveau acelasi salariu cu parlamentarii romani, de aproximativ 1100 de euro.

La salariul de parlamentar european se vor adauga diurnele pentru cazare, indemnizatiile de transport si de intretinere la Bruxelles, sume care pot duce nota finala la aproximativ 10.000 de euro lunar. Conform Cotidianul, noile salarii ale deputatilor de la Bruxelles va ajunge la 7.000 de euro impozabili lunar, adica circa 4.800 de euro net.

Insa “grosul” veniturilor europarlamentarilor nu vine din salariul lunar. Conform unei analize publicate de Evenimentul Zilei, fostii reprezentanti romani la Bruxelles si-au rotinjit semnificativ veniturile din banii primiti pentru cazare, transport, intretinere, sume care au fost decontate de statul roman.

Potrivit declaratiei de avere a fostului europarlamentar Theodor Stolojan, cel care este si acum capul listei PD-L pentru alegerile din iunie si singurul care a mentionat aceste venituri in declaratia sa de avere, a primit anul trecut, pe langa indemnizatia de eurodeputat , de 1100 euro/luna, alti 123.000 de euro pentru transport, cazare si intretinere.

Conform acelorasi declaratii de avere citate de EVZ, Rares Niculescu, fost eurodeputat, si-a deschis un cont bancar in care a depus anul trecut 50 de mii de euro, fara a preciza insa sursa acestor bani, in timp ce Adina Valean (PNL) a primit anul trecut de la PE 12.500 de euro lunar, Cristian Busoi (PNL) - 13.000 de euro lunar iar Renate Weber (PNL) - 9.000 de euro pe luna.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea