Social

#manifestari de protest #student impuscat #salonic #violente in grecia

Noi violente la Salonic, dupa uciderea unui adolescent

Noi violente s-au produs luni la Salonic , in nordul Greciei, unde aproximativ 300 de studenti si de liceeni au protestat fata de autoritatile grecesti. Studentii au distrus masini si vitrine ale magazinelor, pentru a-si declara astfel nemultumirea fata de moartea unui adolescent , ucis sambata de politie la Atena, relateaza AFP.

Incidentele s-au produs in cursul diminetii, in centrul celui de al doilea oras ca marime din Grecia, langa un comisariat de politie. Fortele de ordine nu au intervenit, insa. Potrivit Reuters, s-au inregistrat ciocniri intre sute de studenti si politie.

Episoade similare s-au produs duminica la Salonic, unde mai multe magazine, banci si vehicule a fost distruse de grupuri de tineri, in cursul unei manifestatii la care au participat circa 2.000 de persoane, aminteste AFP.

Universitatea Salonic, ocupata de studenti, a fost inchisa pentru cel putin doua zile de rectorat. Noi manifestatii sunt prevazute la Salonic luni dupa-amiaza si miercuri, in timpul grevei generale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea