Politica

#klaus iohannis #mesaj #restrictii #pandemie #romania

Noi restrictii pentru Romani! Mesajul lui Klaus Iohannis: “Vaccinati-va”!

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit miercuri seara, la Palatul Cotroceni, cu experti din domeniul sanatatii si nu numai, pentru a discuta despre massurile necesara pentru lupta impotriva pandemiei care a pus stapanire pe Romania.

Printre masurile luate de autoritati se impun interzicerea circulatiei pe timp de noapte, cu exceptia persoanelor vaccinate, obligativitatea purtarii mastii in toate spatiile publice, atat in aer liber cat si in interior (inclusiv la locul de munca), iar accesul in localuri si la diverse activitati va fi facut doar in baza certificatului verde.

Totodata, incepand de luni, cand copiii din clasele primare aveau vacanta timp de o saptamana, toti copiii vor intra intr-o vacanta prelungita, pentru doua saptamani.

"Vreau sa fiu foarte clar din capul locului. Daca vrem sa se opreasca pandemia, singura solutie este vaccinarea. Stiu ca sunt multi care incearca sa va spuna ca nu este asa. In vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat in masa, s-au relaxat. Pandemia nu mai are impact.

La noi, in Romania, s-a declansat o adevarata catastrofa! Vaccinati-va! Daca vreti sa nu ajungeti la spital si la terapie intensiva, vaccinati-va! Singurul lucru care se intampla este ca scapati de forme grave de boala.

Pana cand va convingeti sa va vaccinati, din pacate este nevoie de restrictii pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili.

Incepand de luni ar fi vacanta pentru cei mici. S-a decis azi ca aceasta vacanta sa fie valabila si pentru gimnaziu si liceu pentru doua saptamani.

Incepand de luni, masca devine obligatorie peste tot, si in interior, si in exterior, si daca va plimbati pe strada este obligatoriu sa aveti masca.

Este regretabil, dar trebuie sa instituim restrictii, cel mai tarziu de luni.

Va fi restrictionata circulatia noaptea, exceptie facand cei vaccinati. In timpul zilei, la majoritatea activitatilor, accesul va fi permis doar cu certificatul verde.

Restrictiile intra in vigoare de luni. Guvernul va stabili vineri care sunt restrictiile exacte.

Va fi restrictionata circulatia noaptea pentru cei nevaccinati”, a declarata Klaus Iohannis, potrivit ziare.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din politica

Top

Cauta-ti perechea