Social

# masuri covid grecia # relaxari grecia #restrictii grecia

Noi relaxari in Grecia. Ce se intampla cu turistii care vor sa petreaca vacanta in tara elena

Autoritatile din Grecia se pregatesc deja pentru deschiderea sezonului turistic. Plajele amenajate au fost redeschise, sambata, oficial, cu o saptamana inainte de startul sezonului turistic, 15 mai. 

Muzeele din Grecia se vor deschide pe 14 mai, cinematografele în aer liber pe 21 mai, cu capacitate redusă, iar teatrele pe 28 mai.

Turistii care vor sa isi petreaca vacanta in tara elena nu vor mai trebuie sa stea in carantina daca fac dovada vaccinarii sau prezinta un test Covid negativ. Autoritatile elene au permis inca din luna aprilie ca turistii vaccinati sau testati ce provin din tarile UE sau Regatul Unit sa nu mai fie obligati sa stea in carantina. 

Terasele cafenelelor şi restaurantelor au fost redeschise pe 3 mai.Cu toate acestea, profesioniştii din domeniul turismului nu se aşteaptă la sosiri masive ale turiştilor străini până în luna iulie.

Grecia a fost puternic afectată de cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19, majoritatea celor peste 10.000 de decese fiind înregistrate în ultimele luni.

În total, au fost înregistrate peste 350.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus în Grecia, o ţară cu 10.8 milioane de locuitori.

Până în prezent, au fost realizate peste 3.4 milioane de vaccinări şi peste un milion de persoane au primit a doua doză.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea