Social

#asimptomatici # pacienti coronavirus #coronavirus

Noi reguli: asimptomaticii, externati din spitale

Primii pacienti asimptomatici au fost externati din spitale. Noua regula a dus la eliberarea a zeci de paturi dedicate persoanelor infectate cu noul coronavirus. Astfel, persoanele care vor avea nevoie de supraveghere medicala atenta, vor avea locuri in spitale.

 

Noile reguli vin dupa ce, in ultimele zile, mai multe unitati medicale au atins capacitatea maxima de internari. Cu toate acestea, la Spitalul Victor Babes din Capitala numarul externarilor a fost egal cu cel al internarilor. Medicii spun ca aceasta este dovada ca ne confruntam cu o transmitere comunitara accelerata, informeaza realitatea.net.

"In ciuda faptului ca externam incepand de ieri, de cand a intrat in vigoare Ordinul de ministru, sa cum trebuie dar, cu toate acestea, numarul de internari este egal cu cel de externari, ceea ce arata tarnsmiterea comunitara destul de mare in care ne aflam, fapt ce este destul de importantant", a afirmat Simin Aysel Florescu, director medical la Spitalul Victor Babes din Capitala.

Noile reguli privind externarea asimptomaticilor pot previni sufocarea unitatilor medicale cu bolnavi.

Dupa schimbarea regulilor privind externarea asimptomaticiilor, pot pleca acasa pacientii care au fost testati negativ la infectia cu noul coronavirus. Acestia trebuie insa sa stea timp de 14 zile in carantina, la domiciliu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea