Social

#educatie #teste #examene #evaluari nationale #clase primare

Noi modificari in Educatie: evaluari nationale si la clasele primare

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat ca incepand cu anul scolar 2014 vor fi organizate evaluari nationale precum cele de la sfarsitul clasei a VIII-a si pentru elevii din clasele a II-a, a III-a si a IV-a.

"Noi vedem rezultatele de la sfarsitul clasei a VIII-a in conditiile in care nu exista nicio evaluare pana la sfarsitul clasei a VIII-a, semnificativa, si ne mai uitam la Bacalaureat, care reprezintă iar rezultatul dupa patru ani", a explicat ministrul Educatiei.

Remus Pricopie a mai precizat ca aceste evaluari nationale trebuie facute si "pe traseu", pentru ca ii va ajuta pe elevi sa se familiarizeze cu acest tip de examen, dar si ca rezultatele elevilor ar putea fi imbunatatite daca va fi introdus un astfel de sistem si la clasele primare. "Si atunci cand vii cu examenul national la clasa a VIII-a, copilul deja a trecut prin trei filtre de evaluare", a adaugat ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Ministrul a mai explicat ca evaluarile nationale de la clasele primare nu vor conta, momentan, pentru media finala pe care o va obtine elevul.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea