Social

# masuri de relaxare 1 iunie # masuri de relaxare #1 iunie

Noi masuri de relaxare de la 1 iunie! Se deschid terasele si plajele. Ce conditii trebuie sa respecti

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a anuntat joi seara noi masuri de relaxare ce vor intra in vigoare de la 1 iunie. Printre acestea se numara deschiderea teraselor, a plajelor si ridicarea restrictiilor de deplasare in afara localitatilor.

Se redeschid terasele

Incapand cu 1 iunie terasele se redeschid. Insa, cu toate acestea, vor trebui respectate in continuare masurile de distantare. Nu vor putea sta mai mult de patru persoane la masa, iar cei care nu apartin aceleiasi familii trebuie sa pastreze in continuare o distanta de 1,5 metri.

”Nu putem sa vorbim de o reducere semnificativa a epidemiei. In ce priveste masurile de relaxare, avem si cateva vesti pozitive. Incepand din 1 iunie vor redeveni posibile. Astfel, se redeschid terasele. E clar ca e nevoie de unele masuri foarte speciale si ele vor fi comunicate – mesele vor fi la 2 metri, vor putea sa stea maxim patru persoane la o masa si lucrurile vor fi sub control”, a declarat Klaus Iohannis.

In acelasi timp, Alexandru Rafila sustine ca: “In privinta redeschiderii teraselor, trebuie sa ne gandim si la dimensiunea mobilierului. Trebuie stabilita o dimensiune a meselor. Daca locuiesc impreuna, mai multi oameni pot sa stea la masa impreuna. Daca nu sunt din aceeasi familie, (n.r. – distanta dintre persoane) ar trebui sa fie de cel putin 1, 5 m”.

Se redeschid plajele

O veste pe care o asteptau multe persoane! “De la 1 iunie se va putea merge la plaja, dar si aici e nevoie de pastrarea distantei de cel putin doi metri intre scaunele de plaja”, a declarat Klaus Iohannis.

Alte masuri de relaxare ce vor intra in vigoare de la 1 iunie sunt:

Nu va mai fi necesara declaratia pe proprie raspundere la iesirea din localitate. “In ce priveste deplasarile in afara localitatii, acestea vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declaratie cand iesim din localitate”, a adaugat seful statului.

Se vor relua competitiile sportive, insa fara spectatori in tribune.

“Se vor putea relua competitiile sportive, doar pentru sporturile care se practica afara, mai putin sporturile de contact. Competitiile se vor desfasura fara spectatori”, a mai spus Iohannis.

Incepand cu 1 iunie este permisa desfasurarea spectacolelor, concertelor in aer liber, insa in conditii foarte stricte. Vor participa maxim 500 de spectatori, care vor pastra regulile de disstantare, vor purta masti si vor trece prin controale stricte la intrare.

Se reia transportul feroviar international, transportul rutier international.

Se permite desfasurarea de spectacole de tip drive in.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea