Social

#dictionar #selfie #cuvinte noi #hashtag

Noi cuvinte au fost introduse in dictionar. Iata care sunt acestea

Dictionarul Le Petit Robert are in noua sa editie circa 150 de cuvinte noi, dintre care unele provin din limbajul specific noilor tehnologii. "Hashtag" si "selfie" sunt doar doua dintre ele, potrivit Agerpres, care citeaza cotidianul Le Parisien.

"Au existat 600 de pretendenti la intrarea in paginile noului dictionar, iar un sfert au fost acceptati in noua editie care va aparea pe 28 mai", arata cotidianul. "Este o alegere foarte dificila", spune lingvistul Alain Rey, consilier editorial pentru dictionarul Robert.

Limbajul specific noilor tehnologii castiga teren, constata ziarul. Au aparut astfel cuvinte ca "hashtag" - cuvant cheie precedat de semnul diez, care arata categoria tematica, facilitand cautarea de comentarii pe internet - si "selfie" - autoportret digital, realizat in general cu un smartphone si postat pe retelele de socializare.

Nu ar mai trebui sa se vorbeasca de anglicisme sau americanisme, ci de "californisme", intrucat cea mai mare parte a cuvintelor nou introduse in dictionar provine de pe coasta de vest a Statelor Unite, indeosebi din Silicon Valley, explica expertul, care ironizeaza de asemenea si termenul "cyberattaque" - act de piratare informatica pe internet.

Surs foto: businessinsider.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea