Social

#cercetatori #adevar #cercetari

Noi cercetari au scos adevarul la iveala. Iata de unde provine, de fapt, coronavirusul

Multe persoane, dar si cercetarori, se intreaba de unde provine, de fapt, coronavirusul. Presedintele Americii, Donald Trump, a acuzat in repetate randuri China, ca fiind o arma biologica, un virus creat in laborator. In acelasi timp chinezii sustin ca provine din alte state.

Cercetatorii de la Universitatea din Cambridge spun ca este foarte posibil ca virusul sa provina din sudul Chinei, mai degraba decat din Wuhan, chiar daca acesta este cunoscut ca fiind centrul focarului de infectie. Pentru ca datele sa fie insa confirmate este necesara o analiza suplimentara a liliecilor si a altor animale din zona. 

S-a descoprit ca exista o compatibilitate de 96% cu un coronavirus descoperit la liliecii din provinicia sud-vestica din Yunann, inca din anul 2013.

"Virusul s-ar fi mutat in forma sa finala, eficienta pentru om, luni in urma, dar a ramas in interiorul unui liliac sau al unui alt animal sau chiar uman timp de cateva luni, fara a infecta alti indivizi", a declarat Peter Forster, medicul genetician al Universitatii din Cambridge, Peter Forster, pentru South China Morning Post, potrivit sport.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea