Social

#etapa a treia de vaccinare #etapa a doua de vaccinare #vaccinare coronavirus #coronavirus #vaccinare

Noi categorii de persoane intra in etapa a doua de vaccinare. Lista completa!

Etapa a doua de vaccinare a inceput in urma cu o saptamana. Guvernul a aprobat insa, miercuri, 20 ianuarie, printr-o Hotarare o noua categorie de persoane care intra in etapa a doua de vaccinare. Totodata, a aprobat si lista persoanelor care vor avea prioritate in la vaccinare in etapa a treia. 

 

Noua hotarare modifica si aduce adaugiri la o hotarare precedenta, din 3 decembrie 2020. Astfel, este data posibilitatea ca si cetatenii straini aflati cu sedere legala in Romania sa se poata vaccina.

„Prevederile prezentei hotarari se aplica si cetatenilor Uniunii Europene, ai Spatiului Economic European si ai Confederatiei Elvetiene, precum si strainilor cu sedere legala pe teritoriul Romaniei”, se arata in textul HG modificate.

Ce categorii de persoane se pot vaccina in etapa a doua

De asemenea, casierii si ceilalti lucratori din magazinele de retail alimentar, personalul navigant roman maritim si fluvial, personalul roman care isi desfasoara activitatea pe platforme marine (eoliene, gaz, petrol), personalul roman care isi desfasoara activitatea pe unitati mobile de foraj marin (nave tip FPSO si nave tip FSU) au dreptul de a se vaccina in etapa a doua.

Tot in etapa a doua sunt cuprinse si persoanele incadrate intr-un grad de handicap, persoane imobilizate, persoane imunodeprimate, dar si insotitorii acestora si persoanele care locuiesc la acelasi domiciliu cu acestea, precum si persoanele fara adapost”.

Si personalul care lucreaza in domeniul pompelor funebre, direct implicat in manipularea cadavrelor umane, precum si personalul din cadrul directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului/serviciul public de asistenta sociala care isi desfasoara activitatea in relatie directa cu beneficiarii, asistentii maternali, asistentii personali si asistentii personali profesionisti se pot vaccina in etapa a doua, ca si personalul din administratia publica locala;  lucratorii din agricultura si din industria alimentara de alimente esentiale.

Sportivii componenti ai loturilor nationale sau ai loturilor olimpice, sportivii calificati individual la jocurile olimpice precum si staful tehnic care participa la pregatirea acestor sportivi sunt indreptatiti sa se vaccineze in etapa a doua.

Alte categorii cuprinse in etapa a doua:

 • personal-cheie din institutiile statului, Parlament, Curtea Constitutionala, Administratia Prezidentiala, Guvern, Consiliul Economic si Social, Avocatul Poporului,
 • Consiliul Legislativ, Banca Nationala a Romaniei, ministere si institutii subordonate acestora
 • personalul in activitate din cadrul institutiilor din sistemul national de aparare nationala, ordine publica, securitate nationala si al autoritatii judecatoresti, executorii
 • judecatoresti, interpretii si traducatorii autorizati de Ministerul Justitiei, avocatii inscrisi in tabloul avocatilor intocmit potrivit Legii nr.51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, membrii Uniunii nationale a notarilor publici, precum si membrii din Romania in Parlamentul European.
 • personalul din cadrul directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului/serviciul public de asistenta sociala care isi desfasoara activitatea in relatie
 • directa cu beneficiarii, asistentii maternali, asistentii personali si asistentii personali profesionisti;
 • personalul din administratia publica locala;
 • personalul din Administratia Nationala de Meteorologie
 • membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare de cariera si reprezentantelor organizatiilor internationale din Romania, inclusiv membrii de familie care ii insotesc, detinatori de carti de identitate special emise de Ministerul Afacerilor Externe;
 • personalul civil si militar care urmeaza sa execute misiuni in afara teritoriului national, inclusiv membrii de familie care ii insotesc la post, anterior plecarii in misiune;
 • inspectorii sociali si personalul care isi desfasoara activitatea in relatia directa cu beneficiarii din cadrul Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala si
 • a structurilor subordonate acestora.
 •  personalul Curtii de Conturi a Romaniei si ai camerelor de conturi judetene si a municipiului Bucuresti
 • personalul din cadrul aparatului central si local al Consiliului Concurentei
 • personalul sanitar veterinar care lucreaza in cabinete medicale veterinare

Cine intra la vaccinare in etapa a III-a

Etapa a III-a de vaccinare presupune vaccinarea populatiei generale. Au insa prioritate persoanele incadrate in punctul a), dupa cum urmeaza:

a) Persoane care isi desfasoara activitatea in cadrul unor unitati, operatori economici cu risc ridicat de infectare al personalului propriu si al persoanelor deservite, din urmatoarele domenii de activitate:

 • lucratorii din Industria extractiva,
 •  lucratorii din Industria prelucratoare
 • lucratorii din Hoteluri si restaurante
 • lucratorii din domeniul de intretinere corporala, coafura si alte
 • activitati de infrumusetare
 • lucratorii din domeniul spectacole, activitati culturale si recreative
 • lucratorii din sistemul financiar, bancar si din domeniul asigurarilor, cu precadere a celor care au contacte directe cu publicul si a celor care presteaza servicii esentiale de plati, administrare cont si investitii si opereaza infrastructuri critice nationale, precum si personalul critic de suport al acestora;
 • persoanele cazate in centrele regionale de proceduri si cazare ale solicitantilor de azil aflate in subordinea Inspectoratului General pentru Imigrari.
 • persoanele cazate in centrele pentru cazarea strainilor luati in custodie pubIica aflate in subordinea Inspectoratului General pentru Imigrari.
 • persoane private de libertate;
 • persoane care asigura infrastructura de comunicatii;
 • lucratorii din domeniul muzeal si al colectiilor publice;
 • lucratorii din biblioteci.

b) Populatia adulta, alte categorii decat cele prevazute anterior

c) Populatia pediatrica, in functie de evolutia epidemiologica si de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu varsta sub 18 ani. 

Pentru etapele a II-a si a III-a, vaccinarea se va organiza prin centre de vaccinare fixe si mobile, echipe mobile, reteaua de medicina de familie, centre drive-through.

Documentul integral poate fi consultat AICI.

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/document-lista-finala-a-persoanelor-care-se-pot-vaccina-in-etapa-a-doua-1437813

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

 •  
 •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea