Social

#Noaptea Muzeelor 2017 Bellu #Noaptea Muzeelor 2017

Noaptea Muzeelor 2017: Cimitirul Bellu prinde viata!

Anul acesta, Noaptea Muzeelor are loc sambata, 20 mai, iar la eveniment vor participa 145 de muzee si organizatii partenere din 45 de orase din intreaga tara.

Noaptea Muzeelor 2017, care a ajuns la a 13-a editie, este sarbatorit de peste 3.000 de muzee din 30 de tari europene, potrivit unui comunicat al Retelei Nationale a Muzeelor.

In Bucuresti, 49 de muzee si organizatii partenere isi deschid portile in Noaptea Muzeelor si vor putea fi vizitate gratuit.

Ce poti vizita

Muzeul National de Arta al Romaniei va putea fi vizitat intre orele 19:00-05:00. Vor fi deschise urmatoarele galerii: la sediul central: Galeria de Arta Romaneasca Moderna, Galeria de Arta Veche Romaneasca, Galeria de Arta Europeana (19:00-05:00), la Muzeul Colectiilor de Arta: Expozitia “Stefan Caltia. Obiecte graitoare” (19:00-05:00), Spatiile istorice ale fostului Palat Regal (11:00-19:00).

Muzeul National de Arta Contemporana va putea fi vizitat intre orele 18.00-02.00. MNAC isi deschide portile pentru o seara de arta si film din arhivele muzeului. Animam spatiul din fata muzeului cu proiectii de film de arta din arhivele muzeului, iar expozitiile muzeului sunt deshise publicului pentru vizitare.

Muzeul National al Aviatiei Romane va putea fi vizitat intre orele 18.00-04.00.

Ora 18.00 – Militari ai Brigazii 30 Garda Mihai Viteazul din Bucuresti prezinta un exercitiu de drill-team

Ora 20.00 – Prezentare cu tema „Mi-8 nr. 03, elicopterul dictatorului”;

Ora 22.00 – „Smaranda Braescu – Vreau sa fiu pilota, vreau avionul meu!”, 120 de ani de la nastere si 85 de ani de la realizarea recordului mondial absolut;

– Prezentarea filmelor: „Fosnet de matase alba” si „Niciodata nu m-am intors din drum!”;

Ora 00.00 – Prezentare cu tema „Femeile in aviatie”;

Ora 02.00 – Fanfara Brigazii 30 Garda Mihai Viteazul din Bucuresti – „Aviatia da senzatia!”.

Muzeul National Cotroceni va putea fi vizitat intre orele 19.00-24.00. Muzeul National Cotroceni va invita sa vizitati etajul I al Palatului Cotroceni, fosta resedinta regala, cu o istorie de peste 300 de ani, loc in care s-a scris istorie pentru ceea ce este astazi Romania moderna. Istoria Ansamblului Cotroceni incepe in secolul al XVII – lea, in timpul domnitorului Serban Cantacuzino, la cererea caruia a fost construita Manastirea Cotroceni (1679 – 1681). Ceea ce putem vedea astazi este, in mare parte, palatul regal construit in timpul regelui Carol I si modernizat in timpul regelui Ferdinand.

Muzeul Grigore Antipa va putea fi vizitat intre orele 15.30-00.00. Cu ocazia „Noptii Muzeelor”, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” va invita sa participati la un eveniment complex denumit „Urme in timp”, format din urmatoarele activitati:

16:30 – 17:00 – Lansarea cartii „Originea speciilor”, autor Charles Darwin;

17:00 – 17:30 – Vernisajul expozitiei temporare „Urme in timp”;

Participarea la aceste doua evenimente se va face pe baza inscrierii prealabile pe email info@antipa.ro, in limita a 100 de locuri.

18:00 – 24:00 – Vizitarea gratuita a expozitiei permanente a Muzeului;

18:00 – 24.00 – Proiectii de filme documentare oferite de Digi Animal World;

18:00 – 23.00 – Colectare entomologica a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale, sub coordonarea specialistilor din muzeu;

22:00 – 23.00 – Interceptarea liliecilor din gradina Muzeului „Antipa” cu ajutorul detectorului de ultrasunete, sub coordonarea specialistilor din muzeu.

Muzeul National de Geologie va putea fi vizitat intre orele 19.00-24.00. Din programul Muzeului National de Geologie a evenimentului „Noaptea Europeana a Muzeelor”, amintim:

- “Lumea Dinozaurilor” Expozitia tematica realizata in parteneriat cu Dino Parc Rasnov, va cuprinde o serie de replici, in marime naturala, ale unor dinozauri care au trait acum sute de milioane de ani, realizate dupa ultimele descoperiri paleontologice. Lumea dinozaurilor, asa cum era atunci, prinde viata in curtea Muzeului National de Geologie!

- “Lumea cuartului” Expozitie temporara dedicata evenimentului Noaptea Muzeelor 2017, va cuprinde 13 piese principale din cristal de cuart cu dimensiuni impresionante.

Elementul central este un craniu de peste 30 de kilograme, unicul de acest gen din Europa. Piesa, adusa special pentru eveniment, realizata in Brazilia cu mijloace rudimentare este asemanatoare celebrelor artefacte mayase. Precizia taieturilor si finisajul de inalta calitate fac din acest exponat, un spectaculos punct de atractie.

Noaptea Muzeelor, la Bellu

Tur ghidat, recital de jazz si muzica clasica, spectacol de teatru si proiectie de film documentar sunt evenimentele din 20 mai, de Noaptea Muzeelor, in Cimitirul Bellu.

Programul serii in Cimitirul Bellu incepe la ora 19.00 cu tur ghidat. Pana la miezul noptii, vor fi organizate tuturi ghidate ale cimitirului si vizitarea expozitiei "Simboluri - Istorii ale vietii culturale".

Artistul Sofian Miron va sustine un recital de jazz, de la ora 20.00. Tenorul Liviu Indricau va fi protagonistul unui moment cu muzica clasica, de la ora 20.30.

Incepand cu ora 21.00, vizitatorii vor vedea filmul documentar “Titu Maiorescu si apogeul literaturii romane”, urmat la ora 21.30 de un recital de muzica instrumentala al cvartetului Cromatic.

Programul serii este completat de spectacolul de teatru “Taxi Blues”, de Ana Maria Bamberger, cu Marius Bodochi si Dan Tudor, care va incepe la ora 22.00.

Programul de vizitare in Cimitirul Bellu, de Noaptea Muzeelor, este intre 19.00 si 00.30 (ora anuntata pentru inchidere reprezentand ora de intrare a ultimului vizitator).

Cu ocazia acestui eveniment va fi inaugurat un nou muzeu bucurestean la Nod Makerspace. Muzeu 3017 este expozitia care inaugureaza spatiul si propune o privire dinspre viitor asupra Bucurestiului anului 2017. Pentru cei interesati de acest nou concept, el va debuta cu o expozitie dedicata cercetarii antropologice realizate asupra locuirii din Bucurestii ultimilor 70 de ani:  fotografii, interviuri cu bucureşteni, obiecte, date, planuri.

Sursa foto: cotidianul.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea