Social

#crime de razboi #serbia #karadzic

Noapte alba in Balcani

Noapte alba , bucurie dar si frustrare dupa vestea arestarii fostului lider al sarbilor bosniaci, Radovan Karadzic .

Fostul lider al sarbilor bosniaci din timpul razboiului din Bosnia se afla acum intr-o inchisoare din Belgrad, unde a fost supus unei anchete preliminare de catre un judecator de instructie - primul pas al deferirii sale catre Tribunalul Penal International de la Haga.

Politia a operat mai multe arestari dupa ce peste 50 de membri ai organizatiei ultranationaliste sarbe Obraz au protestat in fata sediului Biroului pentru crime de razboi din Belgrad fata de arestarea lui Karadzic . Scene asemanatoare au avut loc si la Pale, fosta capitala a Republicii Srpska si fieful familiei Karadzic.

In schimb, la Sarajevo, bosniacii au iesit in strada infruntand ploaia, ca sa salute arestarea celui poreclit "macelarul Bosniei". Singura nota temperata a fost a presedintelui Federatiei Bosnia-Herzegovina, Haris Siladjic. Fost ministru de Externe al musulmanilor bosniaci in vremea razboiului, Siladzic considera ca lupta cu ororile trecutului nu s-a incheiat acum.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea