Social

#atac marea britanie #alerta marea britanie #atac Manchester Arena #alerta

Nivel critic de alerta in Marea Britanie, dupa atacul de la Manchester Arena

Marea Britanie este zguduita de atacul terorist produs la Manchester Arena, care a dus la moarea a 22 de oameni si ranirea altor 59, printre care si copii. Autoritatile au ridicat nivelul de alerta la critic, acesta fiind cel mai inalt nivel.

Acesta este cel mai sângeros atac din Marea Britanie dupa acela din 7 iulie 2005, când 52 de persoane au murit dupa ce o serie de explozii a lovit sistemul de transport din Londra.

Premierul Theresa May a anuntat ca militari inarmati sunt mobilizati pe strazi, in locurile aglomerate.

Nivelul de alerta in Marea Britanie a fost ridicat la cel mai inalt nivel, cel critic, cu atat mai mult, cu cat nu se stie daca atacatorul a actionat singur sau a avut complici care sunt inca in libertate.

Ministrul de Interne britanic, Amber Rudd a declarat, miercuri, ca este foarte probabil ca atacatorul de la Manchester Arena, Salman Abedi, sa nu fi actionat de unul singur. "Pare posibil ca el (n.r. Abedi) sa nu fi actionat de unul singur", a declarat Rudd intr-un interviu pentru Sky News.

Dupa ce l-au identificat pe atacatorul de la Manchester anchetatorii incearca sa stabileasca cu exactitate daca acesta a actionat singur, sau daca a facut parte dintr-un grup mai mare si amenintarea continua sa existe, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: digitalspy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea