Social

#nicolae guta #manele

Nicolae Guta, "uimitor cantaret tigan din Romania", potrivit Le Monde

Cantarerul de manele Nicolae Guta (43 de ani) a fost inclus intr-un top al celor mai bune albume din 2010, realizat de publicatia franceza "Le Monde".

CD-ul "La grande voix tzigane de Roumanie", lansat in Franta, i-a adus lui Nicolae Guta locul patru in topul realizat de prestigioasa publicatie "Le Monde".

Patrick Labesse, unul dintre criticii muzicali ai publicatiei, l-a descris pe Guta ca un "uimitor cantaret tigan din Romania, care epateaza prin virtuozitatea sa vocala".

Cantaretul in varsta de 43 de ani sustine cate cinci sase concerte pe an in Franta si a fost surprins de aprecierile aduse albumului sau.

"In Romania, daca asculti manele, esti catalogat drept incult, tigan, fara scoala. Dar i-am vazut eu pe cei culti atunci cand se imbata: nu se distreaza decat pe manele. La noi e multa ipocrizie", a declarat Guta pentru Adevarul.ro.

"Ar trebui sa ne mandrim cu manelele. Prostesti o mie de oameni, prostesti zece mii, dar nu prostesti milioane", a mai spus Nicolae Guta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea