Social

#Nicolae al Romaniei #IACB 2018 #autism

Nicolae al Romaniei, la IACB 2018 pentru copiii cu autism

A doua editie a Conferintei Internationale IACB 2018 se va desfasura anul acesta la Rin Grand Hotel, in perioada 19 – 21 octombrie. Dupa succesul enorm de anul trecut, Conferinta Internationala IACB 2018 vine ca o continuare in mod firesc, si devine cel mai important eveniment din Romania dedicat in intregime familiilor si specialistilor din domeniul autismului, aducand impreuna sute de oameni din acest domeniu.

Conferinta se adreseaza specialistilor, dar si familiilor copiilor cu autism si aduce laolata invitati valorosi, cu formare profesionala realizata in tara si in strainatate, terapeuti ABA care lucreaza direct cu copiii, analisti comportamentali, psihologi clinicieni, consilieri, psihoterapeuti, psihopedagogi si specialisti din arii conexe analizei comportamentale, ca de exemplu logopezi, medici primari psihiatri, kinetorapeuti, educatori, profesori, consilieri juridici, presedinti ai asociatiilor din tara, parinti, educatori la domiciliu, si insasi persoane cu autism, fiind prezenti peste 40 de lectori romani si internationali.

La deschiderea evenimentului va fi prezent Nicolae al Romaniei impreuna cu sotia sa, personalitati deosebite care doresc sa reprezinte vocea copiilor cu autism si a familiilor lor. Nicolae al Romaniei este nepotul regelui Mihai al Romaniei.

Nicolae a urmat pasii familiei sale si a venit in Romania in 2012 pentru a continua misiunea inaintasilor sai. Din anul 2012 activeaza in mediul educational, social si cultural organizand si patronand diferite initiative si proiecte.

La eveniment vor fi, de asemenea, prezente persoane cu autism care isi pot spune povestea si duce mai departe mesajul copiilor si al tinerilor cu autism si care aduc in sala nu doar informatii, ci si speranta si incurajari.

Invitatii Conferintei Internationale IACB 2018 sunt din Israel, dr. Hanna A. Alonim si din Norvegia, psih. Gabriela Vilhelmsen, alaturi de medici specialisti in psihiatrie pediatrica dr. Ramona Octaviana Gheorghe, dr. Madalina Potoroaca, dr. Bogdan Fitiu, alaturi de cei mai buni psihologi din tara in problematica autismului, dar si de parinti ai copiilor cu autism deveniti specialisti si purtatori de cuvant ai copiilor lor.

Acestora li se vor alatura cei mai buni psihologi din tara, dintre care amintim pe: Daniela Gavankar, coordonatorul stiințific al evenimentului si presedinte al Asociatiei AITA, Sinziana Burcea coordonator al Centrului Mifne din Piatra Neamt, And Dragu, coordonator al Centrului Micul Print din Bistrita, Andreea Veres din Bacău, Irina Chiriac din Focsani, Roxana Clinciu din Brașov, Alexandra Ababi – Mediaș, Andrei Ionel Mocanu si Marius Teodor Zamfir.

Evenimentul care are loc in acest weekend este acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

IACB 2018 este organizat de catre Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (AITA).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea