Social

New York Times a publicat "dosarelul" lui McCain: adulter si ipocrizie

McCain ar fi avut o legatura extramaritala cu o specialista in lobby. El s-ar fi facut vinovat si de mai multe „conflicte de interese”.Nici nu s-a vazut bine senatorul republican John McCain in pozitia de favorit la investitura partidului sau la prezidentialele SUA din toamna, ca un cotidian american i-a si scos la iveala „dosarelul”. Potrivit New York Times , care publica un articol extensiv cu McCain drept subiect, acesta ar fi avut o relatie apropiata cu o specialista in lobby, in urma cu noua ani. Culmea este ca McCain, in varsta de 71 de ani si veteran al razboiului din Vietnam, si-a construit intreaga campanie electorala pe marginea inaltelor sale principii etice. Cum era de asteptat, conducerea campaniei lui McCain a dezmintit informatia, insa New York Times a revenit, denuntand presiunile facute de tabara senatorului pentru ca articolul incriminant sa nu vada lumina tiparului, scrie publicatia online Drudge Report. Stirea privind relatiile extramaritale ale lui McCain nu este noua: in urma cu un an, publicatia Drudge Report povestea acelasi lucru ca si New York Times, iar in campania electorala din 2000, tabara lui George Bush a lansat zvonuri cu privire la infidelitatile senatorului, lansand totodata si zvonul potrivit caruia acesta are un copil negru dintr-o astfel de legatura.

Atacul cotidianului

In controversatul articol publicat ieri, New York Times da exemple in care sustine ca McCain si-a incalcat propriile principii etice, pe care le impune celorlalti congresmeni insa uita sa le aplice si in cazul sau. Publicatia se concentreaza pe ceea ce a numit o relatie stransa cu o specialista in lobby din domeniul telecomunicatiilor, Vicki Iseman, in varsta de 40 de ani, afirmand ca, in cursul campaniei lui McCain pentru alegerile prezidentiale din 2000, membrii echipei sale erau profund ingrijorati ca aceasta relatie sa nu dauneze campaniei, noteaza Mediafax. „Convins ca relatia a devenit romantica, mai multi dintre consilierii sai au intervenit pentru a proteja candidatul de sine insusi – instruind membrii personalului sa blocheze accesul femeii, avertizand-o in particular sa se indeparteze, au declarat mai multe persoane implicate in campanie, sub acoperirea anonimatului”, scrie New York Times. Cotidianul a afirmat ca atat McCain, cat si Iseman au dezmintit informatiile referitoare la orice relatie romantica. McCain a declarat ca nu a favorizat-o niciodata pe Iseman sau pe clientii acesteia. „Insa pentru consilierii sai, chiar si aparenta unei relatii apropiate cu un lobby-ist ai carui clienti au avut legaturi cu comisia din Senat condusa de McCain ameninta povestea despre corectitudine care i-a definit identitatea politica”, mai scrie cotidianul. Cele mai periculoase acuzatii (pentru campania lui McCain) sunt cele care implica ipocrizia acestuia, precum si conflictul de interese in domenii precum finantarile politice si lobby-ul. El si-a construit o reputatie de om politic integru si care nu este manat de interese personale si meschine. In plus, isi datoreaza intreaga cariera politica celei de-a doua sotii a sa, Cindy, care provine dintr-o influenta familie ce l-a propulsat pe McCain in „cercurile potrivite”. „Americanii sunt satui de acest tip de politica si nu este nimic in aceasta poveste care sa sugereze ca John McCain a incalcat vreodata principiile care i-au ghidat cariera”, se arata intr-un comunicat emis de echipa de campanie a lui McCain. „Este pacat ca New York Times si-a coborat standardele pentru a se implica intr-o campanie de defaimare . John McCain a servit timp de 24 de ani tara noastra cu onoare si integritate”, continua documentul. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea