Social

#incepere scoli # crestere cazuri coronavirus #Nelu Tataru # cazuri coronavirus

Nelu Tataru: “S-ar putea sa trecem de 2.000 cazuri pe zi”

Romania se apropie cu pasi repezi de pragul de 100.000 de infectari. Intoarcerea copiilor in scoli ar putea duce insa la cresteri alarmante ale numarului de cazuri de coronavirus.

 

Cu toate acestea, specialistii sustin ca nu copiii sunt cei expusi pericolului, acestia fiind de cele mai multe ori asimptomatici, sau fac forme foarte usoare ale bolii, ci adultii din jurul lor.

Cresterea numarului cazurilor de coronavirus ar putea deveni o problema pentru sistemul de sanatate romanesc, care este posibil sa nu faca fata bolnavilor. In prezent sunt ocupate aproape jumatate din numarul de paturi din sectiile ATI din toata tara. Cresterea alarmanta a cazurilor va duce la ocuparea totala a acestora. 

Datele din ultimele saptamani arata ca pandemia se mentine, momentan, intr-un platou, insa continua sa creasca in Capitala si alte 12 judete.

„Noi speram sa ramanem in cele 1.500 cu alternante de la o zi la alta, in contextul in care respectam aceste reguli. Daca nu, s-ar putea sa trecem si de 1500 - 2000 pe zi.″, a declarat Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, potrivit stirileprotv.ro.

Mii de persoane infectate nu stau in izolare

O situatie ingrijoratoare este ca, potrivit autoritatilor, cateva mii de pesoane care au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, nu au fost cuprinse inca in nicio ancheta epidemiologica, din cauza vidului legislativ. Prin urmare, aceste persoane nu sunt internate in spitale, dar nici in izolare sau in carantina.

„Refacerea acestor anchete din urma si cred ca in 2-3 saptamani vor fi gata. Ramane sa se regaseasca si ceilalti care in perioada vidului legislativ nu au beneficiat de o ancheta epidemiologica. Specificatia OMS este ca la 6 zile de la depistarea prin test sau de la primele simptome, contagiozitatea devine mai mica, 14 zile fiind acea perioada pe care o avem si noi pentru vindecare. Daca nu are simptomatologie. Daca are, se retesteaza.″, a specificat Nelu Tataru, ministrul Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea