Social

#Nelu Tataru #stare alerta #ministrul sanatatii

Nelu Tataru: "Prelungirea starii de alerta dupa 15 iulie e aproape iminenta"

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat ca dupa 15 iulie, prelungirea starii de alerta este "aproape iminenta." Guvernul estimeaza ca in urmatoarele 14 zile se vor inregistra, zilnic, intre 500 si 700 de noi cazuri de COVID-19.

Acesta spune, insa, ca evolutia epidemiologica nu indica necesitatea revenirii la starea de urgenta, dar anumite regiuni devenite focare ar putea intra in carantina.

"In acest moment nu avem evolutie pentru o stare de urgenta. Noi suntem pregatiti pentru 14 zile sa avem o evolutie fluctuanta, cu cresterea numarului de cazuri, poate un 500, 600, 700, cu alternanta, in functie de numarul de recoltari, de anchetele in desfasurare, dar prelungirea unei stari de alerta dupa 15 iulie e aproape iminenta.

Suntem intr-o stare in care am facut acele masuri de relaxare, eram pregatiti de la 1 iulie sa mai facem altele, dar evolutia nu ne-a permis, amanand masurile de relaxare. Acestea depind de evolutie, evolutia depinde de sistemul medical, dar si de populatie si de agentii economici care trebuie sa respecte niste reguli. Sunt niste reguli foarte simple pe care le repetam de la inceputul acestei pandemii," a afirmat Nelu Tataru la postul B1 TV, citat de Agerpres.

Nelu Tataru: "E posibila carantinarea unor anumite regiuni"

Ministrul Sanatatii mai spune ca este posibila instalarea carantinei la nivel local, dar ca izolarea cazurilor noi sau a focarelor este mai importanta.

"La nivel local este posibila carantina, in masura in care o sa ne permita legislatia, carantinarea unor anumite localitati, carantinarea unor anumite regiuni, dar in general este mecanismul izolarii de care avem nevoie," a subliniat ministrul.

Nelu Tataru a precizat ca nu a anticipat "lipsa unei legislatii," in contextul pandemiei de coronavirus.

"Am anticipat foarte multe lucruri. Am anticipat si cresterea prin masuri de relaxare. Nu am anticipat lipsa unei legislatii. (...) Sunt 12 tari care in acest moment au diferite grade de restrictie fata de cetatenii români. Ar trebui sa ne puna niste semne de intrebare. Altii vad ce noi nu vrem sa vedem. (...) In acest moment avem si relaxari multiple, avem si nerespectarea unor reguli, avem si lipsa unei legislatii," a adaugat Nelu Tataru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea