Social

#vaccin antigripal romania #distributie vaccin antigripal # lipsa vaccin antigripal #vaccin antigripal

Nelu Tataru, despre vaccinul antigripal – cand va fi distribuit catre cabinetele medicale

Nelu Tataru, Ministrul Sanatatii, a vorbit luni seara, in cadrul unei emisiuni tv, despre lipsa vaccinurilor antigripale. Acesta declarat ca peste 600.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite, chiar ieri, 16 noiembrie, catre medicii de familie. Acesta a mai adaugat ca saptamana viitoare urmeaza sa fie distribuita o cantitate similara de vaccinuri, iar pana la inceputul lunii decembrie ar urma sa fie distribuit intregul lot de vaccinuri destinate persoanelor cu risc, care beneficiaza de gratuitate.  

 

"Chiar azi (luni – nr.red.) s-au mai dat 500.000 de doze, plus 100.000 de doze suplimentar catre DSP-uri sa le indrume catre medicii de familie, iar spre sfarsitul saptamanii, inceputul saptamanii viitoare va mai fi inca o transa de 500.000 de doze, ramanand ca spre sfarsitul lui noiembrie si inceputul lui decembrie sa vina restul de doze pana la 2.970.000 de doze care le-am achizitionat pentru desfasurarea vaccinarii prin medicii de familie si in spitale”, a afirmat Tataru..

Ministerul Sanatatii a declarat ca perioada optima pentru vaccinarea antigripala este septembrie-octombrie, insa poate continua pe toata perioada sezonului rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea