Social

#pnl #pdl #primari #migratie politica

Neamt: Primar PNL, sef la PD-L

Patru primari alesi din partea PNL au fost numiti saptamana trecuta coordonatori speciali ai filialelor locale PDL din judetul Neamt. Cei patru au ramas membri ai PNL pentru a nu-si pierde functiile in administratia locala.

Vasile Olaru, primar de Girov, Constantin Matasa, primar de Grumazesti, Ioan Sarbu, primar de Tibucani, si Petrica Prichici, primarul comunei Ion Creanga sunt cei patru alesi uninominal din partea PNL care acum conduc filiale locale PDL.

"In acest moment, cei care au primit functia de coordonatori speciali ai unor organizatii locale nu au cum sa fie membri PDL, pentru ca nu ar mai putea fi primari. Speram ca legea va fi schimbata in sensul de a permite primarilor, care au fost alesi prin vot uninominal , sa treaca la un alt partid. Consider ca acest lucru e benefic pentru un stat democratic, astfel incat primarul sa nu mai fie legat de un anumit partid, impotriva intereselor comunitatilor locale. Ar fi greu sa spun acum cand se va produce aceasta modificare, aflata in dezbatere la comisii", a declarat Vasile Pruteanu, presedintele Consiliului Judetean Neamt, vicepresedinte al PDL Neamt, citat de Romania Libera.

Coordonatorul PNL Neamt, Serban Stratila, spune ca PNL nu a fost instiintat oficial in legatura cu cei patru primari. Si el critica legea impotriva migratiei alesilor locali.

Deputatul PDL Ioan Oltean , initiatorul actualei forme a legii interzicerii migratiei politice, refuza sa ia in considerare orice schimbare asupra ei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea