Social

#Neagu Djuvara aniversare #neagu djuvara

Neagu Djuvara, un secol de viata!

Neagu Djuvara, istoric, diplomat, filosof, jurnalist si romancier, implineste astazi admirabila varsta de 100 de ani.

Nascut la Bucuresti intr-o familie aromana aristocrata, Neagu Djuvara se licentiaza in litere in 1937, la Sorbona si doctor in Drept la Paris, in 1940.

Si-a inceput cariera in diplomatie in 1943, dupa al doilea razboi mondial, lucrand pentru Franta. Printre cele mai cunoscute carti publicate de reputatul istoric se numara „Civilizatii si tipare istorice”, „O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri” si „Cum s-a nascut poporul roman”.

Intr-un interviu acordat ziarului Romania Libera, Djuvara avertiza recent ca in Romania vor avea loc mari schimbari demografice in viitor:

“Peste 100 de ani Romania nu va mai fi romaneasca. Fiindca nu facem copii. In Romania, ca si in toata Europa, familiile fac doar un copil. O populatie ramane stabila doar daca fiecare familie face minimum doi copii si-un sfert. Jumatate vor fi romani, jumatate un amestec de tigani, chinezi, turci etc. Nici in Rusia nu se mai fac destui copii. Principiul vaselor comunicante functioneaza si in istorie; acolo unde se face un gol se umple din alta parte. Noi golim Europa de indo-europeni si ii inlocuim cu negri si chinezi. E bine pentru peste 1.000 de ani, cand se va naste civilizatia urmatoare. Deocamdata, e catastrofal”, marturisea Neagu Djuvara.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea