Social

#ploi #vijelii #canicula #august

Ne asteapta o luna de foc

Prima decada a lunii august va aduce temperaturi de peste 35 de grade Celsius, potrivit meteorologilor. Asta dupa o luna in care am avut parte de ploi si furtuni .

August va fi o luna mai calda decat normele climatologice, cu multe temperaturi de 32-33 de grade si chiar de 35 de grade, in zonele de campie . La inceputul saptamanii viitoare, se preconizeaza temperaturi de 35 de grade in sudul tarii.

In acelasi timp, temperaturile din timpul noptilor vor incepe sa scada si vor ajunge in unele zone chiar sub 10 grade.

Si in august, ploile isi pastreaza caracterul de torentialitate insotite de descarcari electrice si caderi de grindina . In sudul tarii vor fi ploi mai putine.

In urmatoarele zile, peste Romania avanseaza o masa de aer tropical . Aceasta masa vine dinspre nordul Africii si bazinul Marii Mediterane. Acesta este motivul pentru care, chiar daca, vineri, regimul termic a fost apropiat de cel obisnuit, in urmatoarele zile, temperaturile mai urca putin, cu un grad doua de la o zi la alta.

Astazi si duminica in regiunile de campie din sudul si vestul tarii, maximele ajung chiar la 33-34 de grade. Cu alte cuvinte, cu 3-4 grade mai mult decat mediile climatologice. Luni, in aceleasi regiuni, se poate atinge pragul caniculei, adica valori de 35 de grade. Norii vor fi putini, ploile, izolate si neinsemnate cantitativ.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea