Social

#victime camping Oradea #furtuna Bulz #camping bulz

Natura s-a dezlantuit in Bihor! Care este starea celor 16 victime

Un camping din localitatea Bulz, situat la 75 de kilometri de Oradea, in judetul Bihor, in care se aflau aproximativ 100 de persoane, a fost maturat aseara de o furtuna puternica! In urma incidentelor, autoritatile au activat planul rosu de interventie! Saisprezece persoane au fost ranite si una a murit in urma furtunii din Bulz!

Purtatorul de cuvant al ISU Bihor, Camelia Rosca, a declarat, luni dimineata, corespondentului MEDIAFAX, ca dintre cele 16 persoane ranite, sapte sunt copii, cu varste cuprinse intre 7 luni si 17 ani, starea lor fiind stabila.

„Sunt 16 persoane transportate la spital, iar trei dintre ele sunt in stare grava, cod rosu medical. Alte 13 persoane sunt cu leziuni medii si contuzii. intre cele 13 persoane ranite, care nu sunt in stare grava, sunt sase copii si un sugar de 7 luni”, a declarat Cameilia Rosca.

Directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Oradea, Daina Lucia, a declarat, luni, ca 12 persoane, intre care cinci copii, au fost aduse la Unitatea de Primire Urgente in urma furtunii puternice de duminica seara, intre care un barbat de 23 de ani in stare foarte grava. Acesta suferise un traumatism cranian sever si o contuzie pulmonara, fiind operat si stabilizat. In prezent, victima este sub terapie intensiva, dar medicii au prognostic rezervat, potrivit news.ro.

Celelalte victime au suferit diverse traumatisme, contuzii si plagi care nu le-au pus in pericol viata.

Luni dimineata, dupa ce victimele au primit ingrijiri la SCJU si la Spitalul Municipal, au mai ramas internate sapte persoane, respectiv un copil la Spitalul Municipal si sase adulti la SCJU.

La Sectia Chirurgie a SCJU Oradea sunt trei internati, un barbat si doua femei in stare stabila, la ATI este barbatul de 23 de ani operat, iar pe alte sectii sunt doua tinere de 22 si 23 de ani cu plagi si traumatisme. Una dintre acestea va fi externata marti, iar ceilalti pacienti vor mai sta internati cateva zile, cu exceptia tanarului in stare grava, a carui evolutie nu poate fi prevazuta in acest moment.
 

Sursa foto: mediafax.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea