Social

#nato #rusia #romania #r. moldova #transnistria #aderare

NATO: Trupele Rusiei din Transnistria sunt un factor destabilizator

Raportul elaborat de Adunarea Parlamentara a Aliantei Nord Atlantice si facut public marti arata ca principalul factor responsabil pentru deteriorarea situatiei din R. Moldova este Rusia.

Regimul de la Moscova nu este vazut ca un factor de pace credibil de catre alianta nord-atlantica .

"NATO nu are un rol direct in procesul de solutionare a conflictului transnistrean. Cu toate acestea, are un interes direct in anumite aspecte ale conflictului, cu referire la aplicarea Tratatului Fortelor Conventionale in Europa (CFE) si la angajamentele asumate in cadrul summitului OSCE de la Istanbul", se arata in raportul citat de Gardianul.

Documentul subliniaza impactul stabilizator pe care l-ar avea retragerea trupelor rusesti de pe teritoriul R. Moldova. 

"R. Moldova a dezvoltat parteneriate, atat cu NATO, cat si cu Uniunea Europeana . Cu toate acestea, integrarea in NATO este mai controversata decat integrarea europeana. Drept rezultat, Uniunea Europeana are o mai mare influenta asupra cursului reformelor in R. Moldova. UE joaca un rol mai activ si mai direct in stimularea procesului de solutionare a conflictului transnistrean", arata raportul Adunarii Parlamentare NATO.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea