Social

#nato #rusia #georgia #relatii #ue

NATO reia legaturile cu Rusia

NATO face pace cu Rusia. Organizatia nord atlantica a anuntat astazi ca a decis sa reia relatiile oficiale cu Rusia, dupa mai bine de jumatate de an de la intreruperea lor, in urma razboiului ruso- georgian din august 2008 .

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer a facut astazi anuntul reluarii formale a relatiilor cu statul rus, care a fost salutat la Moscova. Oficialii rusi condamnase aceasta decizie la momentul instituirii ei, in luna august a anului trecut, in urma conflictului ruso-georgian.

Semnale privind reluarea relatiilor intre cele doua parti aparusera inca de la finalul lui 2008, atunci cand, in cadrul unor discutii desfasurate la Bruxelles atat Uniunea Europeana, cat si Alianta lasau de inteles ca intre Rusia si aceste institutii vor fi demarate negocieri.

UE si NATO cereau in acel moment Moscovei sa-si respecte angajamentele asumate dupa conflictul cu Georgia. Ulterior NATO anuntase ca doreste reluarea „conditionata“ si „progresiva“ a contactelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea