Social

NATO doreste sa treaca la etapa de "dialog intensificat" cu Serbia

Eforturile diplomatice ale Bucurestiului dau roade. NATO va lua in considerare trecerea la etapa de "dialog intensificat" cu Serbia, daca aceasta tara va face o asemenea cerere. Promisiunea apare in declaratia finala adoptata de sefii de stat si de guvern ai NATO, dupa reuniunea de ieri a Consiliului Nord-Atlantic.

Potrivit acestui document, "NATO este pregatita sa dezvolte, pe viitor, o relatie ambitioasa si substantiala cu Serbia, prin utilizarea eficienta a statutului de Partener pentru Pace al acestei tari si prin dorinta de a contribui la progresul integrarii Serbiei in comunitatea euro-atlantica".

De asemenea, in documentul oficial al NATO se arata ca Alianta "se asteapta ca Serbia si bosnia-hertegovina sa coopereze in toate privintele cu Tribunalul Penal International pentru Fosta Iugoslavie si va monitoriza indeaproape eforturile celor doua tari in aceasta privinta".

Bosnia-Hertegovina si Muntenegru au primit si ele, ieri, invitatia de a intra in dialog intensificat "pe probleme politice, militare, financiare si de securitate" cu NATO.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea