Social

#barack obama #membrii congresului #america #economia sua #economia nationalizata

Nationalizarea la americani capata o noua infatisare

La doar cateva zile de la preluarea functiei de presedinte de catre Barack Obama, membrii administratiei de la Washington si liderii democrati ai Congresului trebuie sa afle raspunsul la o intrebare delicata.

Dilema cu care se confrunta acum echipa lui Barack Obama este daca presedintele este pregatit sa nationalizeze o mare parte a sistemului bancar?

Majoritatea membrilor echipei economice a lui Obama recunosc ca deteriorarea rapida a celor mai multe banci nationale, mai ales Bank of America si Citigroup , necesita investitii mai mari pentru contribuabili , mult mai mult decat cei 300 de milioane de dolari deja administrati din banii colectati de la platitorii de taxe.

Insa daca sutele de miliarde de dolari din planul de resuscitare a economiei americane vor fi folositi pentru a salva aceste institutii bancare, si probabil competitorii lor, cu ce se vor alege contribuabilii americani in schimb, se intreaba editorialistii economici de la publicatia New York Times.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea