Social

Nastase e numarat la ouale reale

Seful DNA l-a luat in serios pe Nastase, care ii indemnase pe cei care se intereseaza de 0 lui sa-i numere ouale. Daniel Morar a cerut perchezitie la ferma de la Cornu si la alt imobil. Cererea e adresata Camerei Deputatilor, unde presedinte e fostul premier, care acuza justitia stalinista.

Procurorul-Sef al DNA, Daniel Morar, a solicitat presedintelui Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, incuviintarea efectuarii perchezitiei la doua imobile ale lui Adrian Nastase.

Anuntul a fost facut de Ministerul Justitiei, institutia care a trimis adresa oficiala catre Parlament. Imobilele luate in vizor de catre procurorii anticoruptie se afla in Bucuresti si la Cornu. Adrian Nastase, care urmeaza sa se prezinte la DNA pe 16 februarie pentru a-i fi adusa la cunostinta in mod concret invinuirea de luare de mita, a raspuns ca cererea de perchezitie ar fi o incercare de a impune teroarea, un rau imens pe care Daniel Morar si comandoul sau politic il fac in acest moment. Mi se pare incalificabil ca inainte de a mi se prezenta invinuirile se cere Parlamentului efectuarea unei perchezitii pentru foloase necuvenite, o alta incadrare, a spus Nastase. Acesta a afirmat ca se invoca niste bunuri aduse din China, nu stiu exact despre ce e vorba.

Dosar de familie

Adrian Nastase e cercetat, impreuna cu alte cinci persoane, printre care si sotia sa Dana, de DNA, pentru fapte de coruptie. Printre cei urmariti penal se afla fostul secretar de stat Sergiu Sechelariu , a carui firma a construit imobilul din strada Zambaccian, precum si proprietarul initial al terenului, Gabriel Bivolaru, conform unor surse judiciare. Bivolaru va fi transferat, astazi, de la inchisoarea din Turnu-Severin la Penitenciarul Rahova, la cererea DNA, dupa cum ne-a declarat seful Directiei Penitenciarelor, magistratul Marius Iacob.

Acord necesar

Urmeaza ca plenul Camerei Deputatilor sa-si dea sau nu avizul in privinta cererii noastre, dupa care, daca avizul este favorabil, judecatorul este cel care emite mandatul de perchezitie, a spus seful DNA, Daniel Morar. De altfel, Morar s-a plins in urma cu doua saptamini de cit de inaplicabila este legea care permite efectuarea unei perchezitii la domiciliul unui demnitar. Perchezitia nu se face decit cu acordul Camerei din care face parte parlamentarul, care o face apoi publica, intr-o sedinta, parlamentarilor. Toata procedura dureaza in jur de 20 de zile. Va dati seama ce succes mai poate avea o asemenea perchezitie, a afirmat seful DNA, care considera ca, din acest punct de vedere, prevederile legii sint insuficiente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea