Social

#namol #poluare #arsenic #mercur

Namolul toxic din Ungaria contine arsenic si mercur

Namolul toxic din Ungaria contine o concentratie de de doua ori mai mare decat nivelul normal. Autoritatile din Romania sunt in alerta, informeaza realitatea.net.

Valorile de arsenic si mercur prezente in namol sunt foarte mari. Astfel, cantitatea de arsenic este de 110 mg/kg, cea de mercur de 1,3 mg/kg, iar de crom de 660 mg/kg. Raportat la cantitatea totala de noroi rosu emisa in mediu, aceasta inseamna o cantitate de 50 de tone de arsenic.

Continutul de arsenic este de 25 de ori mai mare decat limita admisa pentru . Aceasta poluare toxica reprezinta un risc sporit pentru ecosisteme si apa .

Arsenicul este toxic pentru plante si animale. La oameni, arsenicul afecteaza grav . Ca si arsenicul, si mercurul afecteaza sistemul nervos .

Analizele facute in tara noastra arata ca apa Dunari se situeaza la limite normale. Ministrul Mediului , Laszlo Borbely , a declarat ca in Romania nu exista un pericol de poluare din pricina catastrofei ecologice produse in Ungaria.

Unda de viitura toxica din ungaria va ajunge in Romania in cursul zilei de luni, potrivit informatiilor oferite de Ministrul Mediului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea