Social

Nadia Comaneci, o fata de aur negru

Acum multi ani, la revenirea in Romania, Nadia facea vilva cu nasii ei de cununie, familia Nastase. Acum se expune linga sigla RAFO.

Viata Nadiei Comaneci a stat sub semnul imaginii. Inca din perioada marilor succese olimpice, Nadia a fost preluata piaristic si imbracata in culorile nationalismului, fiind pusa de regim sa reprezinte superioritatea sportului socialist in fata celui capitalist.
Crescuta pentru a fi expusa asemeni unui bibelou in vitrina marilor realizari ale epocii de aur, devenita apoi o bucatica de soi rivnita de succesorul ratat al aristocratiei rosii, Nadia a fugit din Romania eliberindu-se de cosmar. Avea toate datele pentru a ramine o eroina, o mica statuie asezata delicat in memoria noastra.
Din pacate, Nadia s-a intors si s-a asezat ca o floare la butoniera familiei Nastase, alegindu-i ca nasi pe Adrian&Dana si oferind astfel urmasilor spirituali ai celor ce-i cauzasera plecarea un bonus de imagine nesperat. Precum Ilie Nastase, care a candidat la Primaria Capitalei din partea PSD.
Cu tristete o spun, dar se pare ca disidenta marilor sportivi ai epocii de aur era cel mult o forma de disconfort personal in preajma ceausismului, in nici un caz o forma de anticomunism.
Sa stai la tenis si la vorba cu albert de monaco si apoi sa candidezi pentru partidul lui Iliescu nu poate fi excentricitate, ci doar lipsa de discernamint.
Revenind la Nadia, zilele trecute am vazut-o la citeva jurnale TV dupa ce a semnat un contract gras de publictate cu RAFO Onesti si acceptind astfel sa devina imaginea rafinariei fratilor Iancu. Declara reporterilor ca a facut asta de dragul concitadinilor ei din Onesti, nu neaparat pentru bani.
Nu stiu cit de mult le va imbunatati Nadia Comaneci imaginea alora de la RAFO, dar cred ca reputatia ei va fi destul de sifonata. Oricum, cind nu mai ai de vindut decit o imagine, probabil ca nu-ti ramine decit sa scoti cit mai mult profit din ea, inainte ca poza sa se dezumfle complet si ireversibil, lasind sa se vada golul dinauntru.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea