Social

#confuzie memorie #probleme memorare #muzica memorie #efecte muzica

Muzica te face uituc. Iata ce efecte poate avea asupra ta!

Un nou studiu efectuat de cercetatorii unui laborator din Georgia, Statele Unite, blameaza muzica pentru momentele de confuzie pe care le traim cu totii. Muzica pare a fi de vina pentru uitarea numelor unor persoane intalnite la petreceri sau pentru ratacirea intr-un oras, la volan, atunci cand conduci cu radioul pornit, sustin oamenii de stiinta.

Nu pare sa fie o problema pentru tineri, care isi pot mentine memoria focusata pe anumite aspecte chiar in mijlocul unui concert asurzitor, insa, pe masura ce inantam in varsta, zgomotul ambiental ne face mai uituci, sustin cercetatorii de la Georgia Tech's Memory Lab.

Acelasi grup de voluntari, de varste diferite, a fost pus sa socializeze si sa rememoreze diverse amanunte ale conversatiilor atat in liniste deplina, cat si in mijlocul unei atmosfere de petrecere. Cu totii au mentionat ca muzica i-a deranjat, dar persoanele trecute de 30 de ani au fost fost cele care au avut o pierderi de memorie de minim 10 procente.

"Adultii de o anumita varsta nu pot sa se concentreze bine si sa ignore zgomotele irelevante din jur. Oricum, odata cu varsta, memoria asociativa se deterioreaza, iar fundalul sonor nu ajuta la memorarea unor amanunte", explica Audrey Duarte, unul dintre cercetatori.

Sursa foto: weddingsalon.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea