Social

#muzica #noutine timp #pierdere notiune timp

Muzica te face sa pierzi notiunea timpului. Iata de ce

Muzica te ajuta sa te simiti mai relaxat, dar si sa ti se para ca timpul trece mult mai repede. Cercetatorii au descoperit acum si explicatia stiintifica a acestui fenomen.

Astfel, timpul ni se pare ca trece mai repede atunci cand ascultam o melodie care ne place deoarece activitatea din cortextul prefrontal, care controleaza introspectia, se opreste. Specialistii spun ca aceasta stare de "oprire a timpului in loc" apare destul de rar, doar in momentele incarcate de emotii foarte puternice.

Oamenii de stiinta spun ca aceasta stare este foarte asemanatoare cu starea zen, ce poate fi atinsa doar prin meditatie.

In cadrul mai multor cercetari, s-a descoperit ca muzica poate produce numeroase stari, care fac ca timpul sa nu mai curga obiectiv, lasandu-ne prada unui univers paralel, in care ne pierdem.

Totodata, s-a demonstrat ca oamenii petrece mai mult timp intr-un magazin sau intr-un restaurant daca se pune muzica lenta, foarte placuta.

Sursa foto: darksideofthemoon2k20.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea