Social

#muzica #melodii #reguli circulatie #muzica automobil

Muzica, letala la volan

Muzica poate fi un bun mijloc de relaxare, insa doar in anumite situatii. Un nou studiu, publicat in jurnalul "Accident Analysis and Prevention", arata ca soferii, in special adolescentii, care asculta muzica s-ar putea confrunta cu deficiente motorii din cauza acesteia.


Potrivit noului studiu, adolescentii soferi au tendinta de a fredona si de a intra in ritmul muzicii, fiind complet absorbiti de melodii, incat acest lucru le atrage atentia de la regulile de circulatie.

Acest comportament duce frecvent la depasirea limitei de viteza, controlarea volanului doar cu o singura mana si la schimbarea brusca a benzilor de circulatie.

Cercetatorii israelieni au demonstrat insa ca melodiile calme pot duce la incurajarea unui comportament sigur la volan in randul adolescentilor.

"Automobilul este singurul loc, singurul mediu acustic, in care poate fi fatal sa asculti muzica. Mesajul nostru este ca lumea trebuie sa invete sa aleaga muzica cu grija. Iar atunci cand circumstantele sunt riscante - cand suntem obositi, noaptea, in trafic, dupa o petrecere sau cand soferul este putin ametit sau emotiv - ar putea fi anumite melodii care cresc siguranta deplasarii si care reduc factorii de risc", a declarat Warren Brodsky, de la Universitatea Ben-Gurion din Negev.

Sursa foto: puterea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea