Social

Muzeul Literaturii Romane sabatoreste 75 de ani de la nasterea lui Nichita Stanescu

Poetii Traian T. Cosovei si Augustin Fratila, pictorul Sorin Dumitrescu si actorul florin zamfirescu participa lunea viitoare, la Muzeul National al Literaturii Romane, la o seara dedicata poetului Nichita Stanescu, care ar fi implinit pe 31 martie 75 de ani.

Evenimentul, intitulat "O seara cu prietenii lui Nichita Stanescu" si inclus in seria de manifestari "Rotonda 13", va incepe la ora 18.00 si ii va mai avea ca invitati pe sotia poetului, Dora Stanescu, si pe directorul general al muzeului, Radu Calin Cristea, in calitate de amfitrion.

Muzeul Literaturii va vernisa luni, cu aceeasi ocazie, si o expozitie de fotografie realizata de Ofelia Cretia.

nichita stanescu s-a nascut pe 31 martie 1933 la Ploiesti si a debutat in 1960 cu volumul "Sensul iubirii". Printre volume sale de poezie se numara "O viziune a sentimentelor", "Oul si sfera", "Necuvintele", "In dulcele stil clasic " sau "Noduri si semne". Poetul a murit pe 13 decembrie 1983 la Bucuresti, la numai 50 de ani.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea