Social

Muzeul din Arad va colabora cu Muzeul Militar din Budapesta

Complexul Muzeal Arad si Institutul de Istorie si Muzeul Militar al Ministerului Apararii Nationale din Budapesta au semnat o conventie de colaborare realizarea unor schimburi de experienta si a unor proiecte stiintifice in domeniul istoriei militare, intre cele doua institutii.

Conventia a fost semnata la Budapesta , de reprezentantii Muzeului din Arad, ai Directiei Muzeelor din judetul Csongrad (Ungaria) si Institutul de Istorie si Muzeul Militar al Ministerului Apararii Nationale din tara vecina, transmite corespondentul NewsIn.

"Conventia de colaborare are drept scop propagarea si popularizarea multiculturalitatii in cele doua judete, precum si punerea in valoare a patrimoniului existent in Euroregiunea Dunare-Cris-Mures-Tisa. Colaborarea dintre cele trei institutii muzeale are in vedere realizarea unui proiect comun, eligibil pentru finantare in Euroregiunea DKMT“, a declarat, luni, Peter Hugel, directorul Complexului Muzeal Arad.

Potrivit sursei citate, pe parcursul defasurarii proiectului, muzeele vor colabora pentru prelucrarea stiintifica a  colectiei de relicve ale revolutiei pasoptiste.

„Bazata pe consensul reciproc al participantilor, conventia de colaborare are ca scop realizarea unor schimburi de experienta si a unor proiecte stiintifice in domeniul istoriei militare, publicarea unor studii de specialitate comune, organizarea manifestarilor comune, respectiv prezenta si cooperarea la manifestarile institutiilor colaboratoare“, a mai mentionat Hugel.

In cadrul colaborarii dintre institutiile din Arad si Ungaria vor fi organizate expozitii itinerante comune in Arad, Szeged si Budapesta, in paralel cu publicarea unor cataloage de specialitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea