Social

#romi #inaugurare #finantare europeana #finalizare #Muzeul Culturii Romilor

Muzeul Culturii Romilor din Romania ar putea fi inagurat in mai 2013

Muzeul Culturii Romilor din Romania va fi amplasat pe un teren oferit de catre Primaria Sectorului 6, care urmeaza sa fie identificat in urmatoarele doua saptamani. Muzeul se va intinde pe o suprafata de 1.500 de metri patrati si ar urma sa finalizat cel mai devreme in luna mai a acestui an.

"Necesitatea infiintarii primului Muzeu al Culturii Romilor din Romania vine in completarea tuturor acelor programe deja demarate care urmaresc integrarea sociala si dezvoltarea culturala a romilor. Acesta este un proiect al schimbarii care vorbeste despre educatie si cultura", a declarat Gabriel Petre, viceprimarul Sectorului 6.

Ciprian Necula, presedintele Asociatiei Romano ButiQ, sustine ca muzeul va fi unul "high tech", cu holograme si proiectii video.

Cladirea in care va fi amenajat Muzeul Culturii Romilor din Romania a costat 400.000 de euro, banii fiind obtinuti in urma unei finantari europene din cadrul unui proiect POSDRU. Costurile pentru deschiderea acestui muzeu sunt estimate la circa 500.000 de euro.

Muzeul va fi construit de organizatia KCMC in colaborare cu Asociatia Romano ButiQ.

Sursa foto: ziarulderoman.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea